اگر که مطمئن نیستید کدام قابلمه یا تابه برای سرویس جهیزیه شما مناسب است, در این راهنمای خرید ما به انواع مختلف و سبک های موجود نگاه کوتاهی می اندازیم و مزایای هر کدام را بیان می کنیم. پس بنابراین تا انتها ما را همراهی کنید.

انواع قابلمه و تابه و راهنمای خرید آن ها

همانطور که می دانید; قابلمه و تابه های دارای انواع مختلفی هستند که بدون راهنمایی و مشاوره نسبت به خرید هر یک از آن ها, قادر به تشخیص اجناس اصل از تقلبی را نخواهید بود. این دسته از اجناس که احتمالاً همه کاره‌ترین ابزار در آشپزخانه هستند، می‌توانند برای همه چیز از گرم کردن سس گرفته تا جوشاندن پاستا و تفت دادن سبزیجات استفاده شوند. آن ها در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارند، اما معمولاً طراحی عمیقی دارند و اغلب به صورت درب دار هستند.

انواع تابه و قابلمهماهیتابه

ماهیتابه ها همه کاره عالی بوده و هر آشپزخانه باید حداقل یکی داشته باشد. آن ها طراحی پهن و مسطحی داشته که بیشتر به خاطر در معرض گرما قرار گرفتن, سبب می شود تا زمان پخت و پز را کاهش داده و میزان هم زدن را به حداقل برساند. ماهیتابه معمولاً برای تفت دادن سبزیجات یا پختن تکه های کوچک گوشت استفاده می شوند و بسته به عمق آن ها می توانند برای سرخ کردن کم عمق و حتی عمیق نیز مناسب باشند.

تابه های بخارپز

تابه های بخارپز که در نسخه های دو و سه طبقه موجود هستند، روشی راحت و سالم برای پخت انواع غذا را ارائه می دهند. انتهای این دسته از ظروف دارای سوراخ هایی است که سبب می شود بخار به راحتی در داخل ماهیتابه گردش داشته و در نتیجه پخت آسان تری برای غذا به وجود بیاید. تابه‌های بخارپز بیشتر برای سبزیجات، مرغ و ماهی استفاده می‌شوند، اما شما می‌توانید تقریباً هر چیزی را از طریق بخارپز بپزید.

تابه های شیر

ظرف شیر در اصل فقط یک قابلمه کوچکتر از حد متوسط ​​بدون درب است که به غیر از جوشاندن شیر، می توانید از آن برای گرم کردن سس ها یا حتی درست کردن آبگوشت استفاده کنید.

تابه های گریل

این تابه ها که به نام ماهیتابه نیز شناخته می شوند، برای کباب کردن گوشت و سبزیجات مناسب هستند و پایه پروفیلی این قبیل ابزارها سبب می شود تا غذاهای بسیار سالم تری را تهیه کنید. برخی از تابه‌های گریل لبه‌ای دارند که به شما امکان می‌دهد چربی‌های جمع‌آوری شده را برای استفاده در سس‌ها و سس‌ها بریزید و راحتی بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورند.

جنس تابه و قابلمه های موجود در بازار

همانطور که تاکنون نیز تجربه کرده اید؛ جنس اقلام پخت و پز آشپزی بسیار متنوع بوده و هر کدام از آن ها در میزان کیفیت و مواد اولیه به کار رفته در آن ها، قیمت متفاوتی دارند. در ادامه با لیستی از مواد اولیه به کارفته در ماهیتابه و قابلمه ها آشنا می شوید که عبارتند از:

فولاد کربن

فولاد کربنی که اغلب در ساخت وسایل پخت و پز استفاده می شود، قادر به مقاومت در برابر دماهای بسیار بالا است و به طور کلی بسیار بادوام هستند. با این حال، این جنس از مواد اولیه سطح مقاومت کمتری در برابر زنگ زدگی را داشته و شما مصرف کنندگان عزیز  را ندارد و باید بلافاصله (و کاملاً) پس از شستشو خشک شود. تابه های کربن استیل که روکش نچسب ندارند قبل از استفاده برای اولین بار باید آب بندی شوند که برای آب بندی کردن آن ابتدا مقداری روغن مایع در کف ظرف ریخته و سپس بر روی اجاق گاز به مدت ۱۰ دقیقه اجازه می دهید که مورد حرارت قرار گیرد.

فولاد ضد زنگ

قابلمه ها و تابه های فولادی ضد زنگ عموماً کاملاً مقرون به صرفه، بسیار بادوام و مقاوم در برابر زنگ زدگی هستند. همچنین تمیز کردن آنها نسبتاً آسان است و حتی اگر پوشش نچسب نداشته باشند، می توان بسیار پرکاربرد دانسته شوند. از نظر رسانایی، فولاد ضد زنگ به سرعت یا به یکنواختی مس گرم نمی شوند، اما مطمئناً برای اکثر کارهای آشپزی خانگی به اندازه کافی خوب هستند.

جنس تابه و قابلمه های بازارآلومینیوم

آلومینیوم یک ماده سبک وزن و بسیار رسانا است که آن را برای استفاده در ساخت قابلمه ها و تابه ها عالی می کنند. همچنین نسبت به فولادهای ضد زنگ و مس ارزان‌تر هستند و اگرچه چندان بادوام نیستند ولی کارایی فراوانی برای خانم های خانه دار ایفا می کنند. اکثر قابلمه ها و تابه های ساخته شده از آلومینیوم دارای روکش نچسب هستند و برای هر کسی که خانه جدیدی راه اندازی می کند یا کسانی که ترجیح می دهند چیزی سبک وزن داشته باشند، ایده آل هستند.

چدن

چدن یکی دیگر از موادی است که برای پخت و پز در دمای بالا مناسب می باشد. همچنین یکی از مقاوم‌ترین و بادوام‌ترین مواد ظروف آشپزی بوده و اگرچه قابلمه‌ها و تابه‌هایی که روکش نچسب یا لعاب ندارند ولی برای جلوگیری از زنگ‌زدگی، قبل از استفاده نیاز به آببندی دارند. قابلمه ها و تابه های چدنی برای تفت دادن گوشت روی اجاق گاز و همچنین پخت کاسه ها در فر بسیار عالی هستند.

فلز مس

وقتی صحبت از رسانایی می شود، قابلمه ها و ماهیتابه های مسی را نمی توان شکست داد. آنها فوق العاده سریع و یکنواخت گرم می شوند و دمای پخت یکنواخت تری را تضمین می کنند. آنها همچنین قوی، بادوام هستند اما در عین حال سبک وزن و به راحتی قابل حمل خواهند بود.

سرامیک

سرامیک به راحتی و به آرامی گرم می شوند اما گرما را به خوبی حفظ می کند، به همین دلیل بیشتر برای تهیه ظروف قابلمه استفاده خواهند شد. معمولاً برای پوشش نچسب لعاب از رنگ های دلخواه و اصلی بهره می برند تا ظاهری جذاب را به ظروف غذاخوری بدهند.

سوالات متداول قابلمه و تابه

رسانایی در ظروف آشپزی چقدر مهم است؟

این بستگی به ترجیحات آشپزی شما دارد. اگر می‌خواهید قابلمه‌ها و ماهیتابه‌هایتان به سرعت و به طور یکنواخت با حداقل نقاط سرد و گرم، گرم شوند، مطمئناً رسانایی بسیار مهم است. اگر خیلی مشغله کاری ندارید و ترجیح می دهید کمتر خرج کنید، پیشنهاد می کنیم که از این قبیل ظروف استفاده کنید. از رایج ترین مواد مورد استفاده در ظروف پخت و پز، مس تا حد زیادی رسانا است و پس از آن آلومینیوم، چدن، فولاد کربن، فولاد ضد زنگ و سرامیک قرار دارند.

آیا نیاز به پوشش نچسب دارید؟

قابلمه‌ها و تابه‌هایی با سطوح نچسب راحت‌تر تمیز می‌شوند و به روان‌کاری بسیار کمتری به شکل روغن یا چربی نیاز دارند. با این حال، پوشش های نچسب به خوبی با دمای بیش از ۲۵۰ درجه سانتیگراد مقابله نمی کنند، بنابراین بهتر است حداقل یک تابه بدون روکش در آشپزخانه خود برای کارهای آشپزی با دمای بالا داشته باشید.

چند قابلمه و تابه نیاز دارم؟

به چند قابلمه و تابه نیاز دارم؟
باز هم، این واقعاً به عادات آشپزی و سلیقه شما بستگی دارد. اگر فردی هستید که غذاهای متنوعی را دوست دارید، احتمالاً به مجموعه ای بزرگتر نیاز خواهید داشت. یکی دیگر از مواردی که باید در نظر بگیرید، فضا است. اگر مقدار زیادی جا و مکان ندارید، بهترین گزینه خرید مجموعه کوچکی از تابه های همه کاره است که می توانند برای تعدادی از کارهای مختلف آشپزی استفاده شوند. بهترین پیشنهاد ما خرید از لوازم حراجی آشپزخانه در فروشگاه های اینترنتی است که کالاهای ارزان تری را به شما ارائه می دهند و سبب کاهش هزینه شما می شوند.

تبلیغ محصولات قیطانی و بافتچیزی سبک انتخاب کنم یا سنگین؟

اگر فکر می‌کنید که به لوازم سبک نیاز دارید، بهترین گزینه وسایل مسی و ماهیتابه های برنجی است که علاوه بر کارایی فراوان، دارای وزن سبکی هستند. با این حال، نباید قابلمه ها و تابه های سنگین را رد کنید. اینها اغلب خواص حفظ حرارت عالی دارند و معمولاً بسیار بادوام تر هستند. به هر حال انتخاب با شماست که کدامیک را خریداری نمائید.